Prajitura "dulapior" :)

de papabundetot in Prajituri, 6 Apr 2014 | 7961 vizualizari

 

Pentru ca vremea de afara in weekendul asta nu a fost foarte prietenoasa,mi-a fost un pic cam greu sa mai ies din casa,la cumparaturi insa totodata imi doream sa fac ceva dulce si bun pentru cei dragi,asa ca…am creat o prajitura cu ce aveam prin dulapiorul din bucatarie unde tin mirodeniile si anumite ingrediente…de aici si denumirea prajiturii de prajitura dulapior :). Desi simpla asa cum veti vedea si din ingrediente,este totusi o prajitura gustoasa si va recomand cu drag sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • 9 linguri faina esenta vanilie
  • 1 lingurita pudra de flori de hibiscus (se poate si fara daca nu aveti)
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1/2 lingurita anason pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
  • Crema:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 gr seminte de mac
  • 5 pliculete zahar vanilat esenta
  • menta
  • esenta vanilie
  • 400 ml frisca
  • 3 foi de gelatina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "dulapior" :):

Blatul:

Am separat galbenusurile de albusuri, galbenusurile le-am amestecat bine cu zaharul pana cand acesta s-a topit, am adaugat apoi uleiul, ghimbirul, anasonul, scortisoara, esenta, pudra de flori de hibiscus si am continuat sa amestec, am adaugat apoi laptele, faina si praful de copt. Dupa ce am incorporat toate aceste ingrediente, am batut albusurile spuma tare si apoi am incorporat spuma de albus peste amestecul de galbenusuri, amestecand usor cu o spatula pentru a nu strica spuma.

Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si am dat-o la copt in cuptorul incins, unde am tinut-o 20-25 de min (depinde decuptor) pana a trecut testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul s-a racit complet, l-am taiat pentru a obtine 2 foi si am trecut la pregatirea cremei.

Crema:

Intr-o craticioara am pus cele 3 oua, le-am batut bine cu un tel, am adaugat peste ele zaharul vanilat, esentele si am contuinuat sa amestec bine pentru a topi zaharul. Am adaugat apoi laptele si am pus amestecul la foc mic, amestecand continuu. Cand amestecul de oua si lapte s-a infierbantat, am adaugat si macul si am mai tinut pe foc pana cand crema mea a prins luciu si s-a ingrosat putin .Am inmuiat foile de gelatina in apa si le-am adaugat in crema chiar in momentul in care am stins focul. Am amestecat bine si am dat apoi crema la racit.

Dupa ce crema s-a racit, am batut bine frisca si am amestecat-o cu crema, apoi am impartit-o in 2 parti egale, o parte am pus-o intre foile prajiturii si o parte deasupra ei. Am ornat prajitura cu frunze de menta.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "dulapior" :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anca_rm 1

07.04.2014, 15:16

_Alina_ 1

07.04.2014, 18:32

Buna Dulapica asta!

RuxyRux 1

07.04.2014, 23:16

hmmmmmm.... sincer chiar nu stiu ce anume ti-ar mai fi trebuit tie de la magazin...pentru ca aceasta praji are de toate!!! Super!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post, cu morcovi si mere